11 érmet szereztek a magyar fiatalok a szlovéniai Világbajnokságon - Összefoglaló

2021. szeptember 02.

 

Véget ért a 2021. évi Utánpótlás Világbajnokság. Az U14 Világkupa, U18 és U23 Világbajnokság Szlovéniában került megrendezésre (Kranj, Kamnik) augusztus 21-31. között.

 

A magyar csapat minden korosztályban képviselte hazánkat. Összesen 11 érmet szerezve tért haza a delegáció Magyarországra!

 

Az U14 Világkupán Ivanyik Dávid magabiztosan, kiemelkedő eredményekkel egyéniben és összetettben is aranyérmet szerzett. 

Az U18-as Világbajnokság a magyar fiú csapat második helyezésével indult, majd Tandem versenyszámban a lányoknál és fiúknál is egy-egy aranyérem született (Hegedűs Tímea-Pásztor Enikő, Cserpnyák Martin-Oswald Dániel). A korosztály magyar vonatkozású érmei végezetül Cserpnyák Martin összetett harmadik helyezésével zárultak!

Jól indult az U23 Világbajnokság, hiszen az első napon a női csapatunk bronzérmet szerzett. A lendület a következő napokra is megmaradt, Tandem versenyszámban két újabb magyar bronzérem született (Karsai Dániel-Ivanyik Richárd, Cserpnyák Martin-Németh Máté). Végül a verseny utolsó napján dupla bronzéremmel zárt a magyar csapat, ugyanis Tóth Katalin egyéniben és összetettben is a harmadik helyezést szerezte meg.

 

Részletes eredmények megtalálhatóak a Nemzetközi Szövetség oldalán:

https://www.wnba-nbc.com/world-championship-posts/2021-xiv-world-champio...

https://www.wnba-nbc.com/wc-single-posts/2021-vii-world-cup-u14-kamnik-s...

https://www.wnba-nbc.com/news/world-championship-u23-slovenia-2021

 

Képek a versenyről a Szövetség weboldalán a Galéria menüpont alatt érhetőek el:

http://tekesport.hu/galeria/utanpotlas-vilagbajnoksag-2021-szlovenia

 

A magyar fiatalok egy rendkívül sikeresnek mondható Világbajnokságot követően térhettek haza és kezdhetik meg a szezont klubcsapataikban.

Gratulálunk minden versenyzőnknek az elért eredményeihez! 

Büszkék vagyunk Rátok!

 

Köszönjük a támogatást és szurkolást Mindenkinek a Világbajnokság alatt!

Hajrá Tekesport! Hajrá Magyarország!