A Szegedi TE bejutott a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe

 

 

Hároméves veretlenségi sorozatot szakított meg a Szeged
A Szegedi TE idén is bejutott a férfi teke Bajnokok Ligája négyes döntőjébe! A Tisza-partiak a negyeddöntő visszavágóján Zágrábban is győzni tudtak a Zapresic ellen, így kettős sikerrel 2015-ben is bejutottak a legjobb négy közé a legrangosabb kupasorozatban.
A címvédő szegediek a negyeddöntő első meccsét 6-2-re megnyerték hazai pályán a horvát Zapresic ellen. A hazai meccs után Karsai Ferenc, a szegediek elnöke a Magyar Tekeszövetség Sajtószolgálatának úgy nyilatkozott, hogy nagyon nehéz visszavágó vár a Szegedre Horvátországban. Az elnök nem tévedett: a Szegednek apait-anyait bele kellett adnia a visszavágón a továbbjutásért, de végül sikerült. A magyar együttes 5-3-ra nyert, mindez azt jelenti, hogy a Szegedi TE ott lesz a legrangosabb kupasorozat négyes döntőjében, amelyet április elején bonyolítanak le a németországi Straubingban.
A visszavágó előtt Kiss Norbert, a szegediek többszörös világbajnoka fáradtságra panaszkodott a klub közösségi portálján közzétett videóban. Kissről tudni kell, hogy az elmúlt hétvégén az egyéni Világkupán indult Hirschauban, ahol meg is nyerte a VK-t. A magyar világklasszis végül a saját meccsét meg is nyerte (659:610 arányban), de a Tisza-partiaktól többen nagyot küzdöttek.
„Kakuk Levente óriási teljesítménnyel járult hozzá ahhoz, hogy ott legyünk a Final Fourban. De összességében az egész csapat odatette magát. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű, de a srácok megcsinálták. A Zapresic három éve nem kapott ki hazai pályán. Ezt a sorozatot sikerült megszakítanunk” – mondta útban hazafelé Karsai Ferenc, a Szegedi TE elnöke.


Eredmény:
Férfi teke BL, negyeddöntő visszavágó:
Zapresic (horvát) – Szegedi TE 3-5


Kettős győzelemmel a Szeged jutott tovább.

 

 

 

 

 

További hírek: