Elhunyt Bihari Tibor a Magyar Teke Szövetség és az Asztalitenisz Szövetség korábbi főtitkára.

Bihari Tibor
(1923-216)


Ez év november 1.-én életének 94. évében elhunyt Bihari Tibor aki két ízben 1977 és 1988 között valamint 1992 és 1994 között a Magyar Teke Szövetség főtitkáraként tevékenykedett.

Már korán "eljegyezte"magát a sportolással. A labdajátékok vonzották és sokáig nem tudott választani az asztalitenisz és a labdarúgás között. Az asztalitenisz sportágban ifjúsági válogatottságig vitte, míg az MTK labdarúgó csapatánál a második csapatban játszott. Csak azért nem lett az első csapat játékosa, mert nem tudta  abbahagyni az asztaliteniszt.

A felszabadulás után amikor sportpályáink romokban voltak és nagy nehézséget jelentett a sportszerek megszerzése, akkor ajánlották a Magyar Asztalitenisz  Szövetség főtitkári posztjára.

Csodás éveket mondhatott magáénak, hiszen sportvezetői pályafutása során élte meg a sportág harmadik aranykorát. Ez a viszony azonban 1969-ben megszakadt személyi viták miatt.

Nem kellett sokáig várni az újabb kérőre. Ugyanis szövetségünknek 1971-ben szüksége lett egy gyakorlott sportvezetőre. Ezt szerencsésen megtalálták Bihari Tibor személyében.Ugyanolyan lendülettel vágott munkájának, mint az asztaliteniszezőknél. Rövid időn belül ismét javult a sportág eredményessége. Neki is része volt benne.hiszen sorozatban szereztek világbajnoki érmeket versenyzőink. Bekapcsolódott a Teke újság szerkesztésében és 1980-tól nyugdíjazásáig (1989-ig) ezt a feladatot is ellátta..

Kiemelkedő munkájának köszönhetően 1987-ben beválasztották a Nemzetközi Teke Szövetség kilencbábus szekciójának alelnökévé(FIQ NPA).
Halála nagy veszteség az egyetemes magyar sportnak.

 

 

További hírek: