Nemzetközi pályahitelesítések - tájékoztatás Szuperligás csapatok számára

Tisztelt Egyesületek! Tisztelt Szuperligás csapatok, képviselők!

A Nemzetközi Tekeszövetség (NBC) a 3 évvel ezelőtt hozott, -a pályák műszaki felülvizsgálatával kapcsolatos- határozatát a budapesti kongresszuson és az azóta megtartott minden elnökségi ülésén, így a 2019.05.16-i Rokycany városában tartott elnökségi ülésen ismételten megerősítette és nyomatékosan felhívta a nemzeti szövetségek és a csapatok figyelmét annak végrehajtására.

A határozat lényege,tartalma:

Minden tagország legmagasabb bajnoki osztályában szereplő csapatának (Szuperliga) legkésőbb 2019.07.31-ig a pályájának műszaki felülvizsgálatát az NBC által akkreditált műszaki felügyelővel felül kell vizsgáltatni, s a jegyzőkönyvet Milan Baricevic NBC elnökségi tag részére el kell küldeni. A jegyzőkönyv áttanulmányozása után ő dönti el,hogy a pálya milyen minőségi kategóriába tartozik,s az esetlegesen szükséges javításokat milyen határidőig kell elvégezni. Erről határozatot küld a csapatnak. Amennyiben egy országban a legmagasabb osztályban szereplő csapatok közül akár csak egy csapat nem végezteti el a megadott határidőre a felülvizsgálatot, az ország összes csapatát kizárják a nemzetközi szereplésből. (külön-külön  értendő a férfi és női szakág)

Továbbá: Nemzetközi mérkőzést csak felülvizsgált, akkreditált és NBC engedéllyel rendelkező pályán lehet játszani,függetlenül attól,hogy a pályán milyen osztályú csapat(ok) játszik.

A műszaki felülvizsgálatot végző személyek listája az NBC honlapján megtalálható. Magyarországon egyedül Tóth Redmond rendelkezik ilyen jogosultsággal. Elérhetőségei: E-mail cím: redmondtoth@gmail.com, tel.: +36-70-6234-729.

Természetesen nem kötelező vele végeztetni- lehet más tagállamból is, csak az kötelező, hogy a felülvizsgálónak legyen jogosultsága. A 2019-2020. évi versenykiírásban szerepelni fog, hogy csak az a csapat vehet részt a Szuperligában, amely elvégeztette a felülvizsgálatot, s igazolja,hogy az el lett küldve határidőben Milan Baricevic Úr részére.

Tárgyi ügyben 2019.05.31-én (péntek) 14 órakor a Magyar Sportok Háza III. emeleti nagytárgyalójában (1146 Budapest, Istvánmezei út. 1-3.) a MATESZ elnöksége személyes tájékoztatást tart, melyre tisztelettel meghívjuk minden érintett csapat képviselőjét.

Tisztelettel,

MATESZ iroda

 

 

További hírek: