22/23. évi Szuperliga végeredménye

2023. április 24.

 

Az elmúlt hétvégén megrendezésre kerültek a 18., egyben utolsó forduló mérkőzései a Positive Adamsky Férfi Szuperligában, valamint a Női Szuperligában is.

A férfiaknál már korábban eldőlt, hogy a 2022/2023. szezon bajnoka a Zengő Alföld Szegedi TE csapata lesz, míg a Zalaegerszegi TK együttese második, a Répcelaki SE gárdája harmadik helyen zár.

Ennek ellenére az első és a harmadik helyezett mérkőzése egy kiélezett, izgalmas mérkőzést hozott, ahol az utolsó gurításoknál dőlt el a mérkőzés végeredménye. A répcelaki és szegedi csapat 4:4-et játszott az utolsó fordulóban, míg a zalaiak magabiztos győzelemmel zárták az idei Szuperligát a Ferencvárosi TC otthonában.

Positive Adamsky Férfi Szuperliga első három helyezettje:

1. Zengő Alföld Szegedi TE

2. Zalaegerszegi TK

3. Répcelaki SE

 

A Szuperliga Férfi Ifjúsági bajnokságot idén a Szentgotthárdi VSE csapata nyerte, második helyen a Zalaegerszegi TK, míg harmadik helyen a Répcelaki SE végzett. 

Az utolsó forduló rangadóját a Répcelaki SE vívta a Zengő Alföld Szegedi TE csapatával. A mérkőzés előtt fej-fej mellett álltak a csapatok, végül győzelmének köszönhetően a répcelaki fiatalok örülhettek a bronzéremnek.

Ifjúsági Férfi Szuperliga első három helyezettje:

1. Szentgotthárdi VSE

2. Zalaegerszegi TK

3. Répcelaki SE

 

A Női Szuperligában az utolsó forduló mérkőzéseinek végéig kellett várni a végeredményre, hiszen az Ipartechnika Győr SE és a Ferencvárosi TC női együttese azonos pontszámmal állt a tabellán. Jobb egymás elleni eredményének köszönhetően ugyan a győriek vezettek, de az utolsó forduló mérkőzése nagy izgalmakat tartogatott.

A BKV Előre SC vendégeként lépett pályára az Ipartechnika Győr SE csapata, míg az FTC Tatabányára utazott. Mindkét mérkőzés szorosan alakult, végül győzelmének köszönhetően az Ipartechnika Győr SE csapata ünnepelhette címvédését.

A harmadik helyezést a Rákoshegyi VSE I. csapata szerezte meg, aki ugyan kikapott a ZTE-ZÁV TK együttesétől az utolsó fordulóban, de biztos bronzérmesként utazott a mérkőzésre.

Női Szuperliga első három helyezettje:

1. Ipartechnika Győr SE

2. Ferencvárosi TC

3. Rákoshegyi VSE I.

 

A Női Ifjúsági Szuperliga küzdelmeiben a Balatoni Vasas SE egyesülete nem lépett már pályára az utolsó fordulóban, azonban korábban eldőlt, hogy csapatuk megnyeri a bajnokságot.

A második helyezést a fiatalok között is a Ferencvárosi TC csapata szerezte meg, a dobogó harmadik fokára pedig az Ipartechnika Győr SE fiataljai állhattak fel.

Ifjúsági Női Szuperliga első három helyezettje:

1. Balatoni Vasas SE

2. Ferencvárosi TC

3. Ipartechnika Győr SE

 

A Szuperliga 18. fordulójának további eredményei, illetve a Bajnoki tabellák a 20. forduló Eredményközlőjében láthatóak:

 20.EK

 

Szívből Gratulálunk a 2022/2023. évi teljesítményhez a Szuperligás csapatoknak! Sok sikert kívánunk a szezon hátralévő szakaszához!