Átigazolási, igazolási szabályzat módosulása, versenybizottsági tájékoztatás tavaszi fordulókhoz

2023. január 13.

 

Tisztelt Sporttársak!
 

A MATESZ Elnöksége úgy döntött, hogy az Átigazolási, igazolási szabályzaton belül kiegészíti a téli átigazolási időszakra vonatkozó szabályokat, hogy lehetőséget adjon azon játékosok átigazolására vagy kölcsönadására, akik az aktuális évad őszi bajnoki szezonjában egyáltalán nem léptek pályára sportegyesületükben.

Az átigazolási, igazolási szabályzat, az alábbiak szerint kerül kiegészítésre:

  • Amennyiben egy játékos az aktuális bajnokság őszi szezonjában nem lépett pályára, akkor átigazolható a téli átigazolási időszakban is.
  • Amennyiben egy játékos az aktuális bajnokság őszi szezonjában nem lépett pályára, akkor kölcsönadható a téli átigazolási szezonban is.

A téli átigazolási időszak változatlanul december 15-január 15. között tart, azonban a kialakult helyzet és a tavaszi versenynaptár módosítása végett 2023-ban január 31-ig lehetséges a sportolók átigazolása a meghatározott szabályok szerint.

 

Az Elnökségi ülés jegyzőkönyv, valamint a frissített Átigazolási, igazolási szabályzat megtalálható az alábbi linkeken vagy a Szabályzatok, dokumentumok és Határozatok menüpont alatt.

 Átigazolási, igazolási szabályzat

 Teke Szakági Szövetség online Elnökségi ülés jegyzőkönyv 2023.01.11.

 

Az alábbi linken olvashatják a Versenybizottság tájékoztatását is, miszerint azon egyesületek, akiknek a pályája az energiaköltségek növekedése miatt bezárásra került és a 2022/2023. évi Tavaszi szezon kezdetéig nem nyit újra, a bajnoki osztályuknak megfelelő pályát bérelve játszhatják le a mérkőzéseiket a bérelt pályán vagy amennyiben a bezárás időtartama nem több, mint 2 hazai mérkőzést érint a versenybizottság hozzájárul a halasztáshoz meghatározott feltételek mellett. A dokumentum megtalálható a Csapatbajnokság menüpont alatt is.

 Tájékoztatás a 2022/2023. évi Tavaszi szezon mérkőzéseihez

 

MATESZ Iroda