BL - Továbbjutottak a magyar csapatok

2022. december 12.

 

Megrendezésre kerültek a Bajnokok Ligája első körének visszavágói az elmúlt hétvégén, továbbjutott mindhárom magyar csapatunk.

Az Ipartechnika Győr SE csapata Lengyelországban, míg férfiaknál a Szeged és Zalaegerszeg is Németországban lépett pályára. 

A győri csapat a visszavágó mérkőzését is magabiztosan megnyerte és továbbjutott a második fordulóba.

Alfa-Vector Tarnowo Podgórne - Ipartechnika Győr SE 2:6

A női mezőnyben pályára lépett a visszavágókon is Méhész Anita és Sáfrány Anita, a KK Mlaka Rijeka versenyzőjeként. A KK Caltic Kamnik otthonában is győzedelmeskedni tudott a horvát együttes, így továbbjutást ünnepelhettek.

A férfi mezőnybe nagy izgalmakat tartogatott a Zalaegerszeg vendégszereplése, hiszen az első mérkőzésen 6:2-es vereséget szenvedtek hazai pályán.  A zalai csapat bravúros győzelmet aratott a Raindorf csapata ellen, így összesítésben továbbjutott a magyar csapat.

SKK Raindorf - Zalaegerszegi Teke Klub 1:7

A Zengő Alföld Szegedi TE csapata magabiztos előnnyel várhatta a visszavágót. A szegedi csapat mérkőzésén végül döntetlen született, azonban már az első sor után bebiztosította továbbjutását a magyar csapat, így készülhetnek a következő fordulóra.

TSV Breitengüßbach - Zengő Alföld Szegedi TE 4:4

Továbbjutást ünnepelhet Kiss Tamás is, imáron olasz versenyzőként. A KK Neumarkt csapatával kettős győzelmet szerezve a Neunkirchen együttesével szemben harcolták ki a továbbjutást.

 

Részletes eredmények az alábbi linkek érhetőek el:

https://www.wnba-nbc.com/news/champions-league-2022-slash-2023-1st-round...

 

Gratulálunk Minden magyar csapatnak, versenyzőnek a továbbjutáshoz!

Sok sikert kívánunk a második kör küzdelmeihez! Hajrá Magyarok!