BTSZ tájékoztatás - Budapesti Területi Csapatbajnokságról

2021. február 09.

 

Tisztelt Budapesti Egyesületvezetők!

 

A Budapesti Tekézők Szövetsége a 2021. február 3. napi elnökségi ülésén az alábbi döntések születtek.

A Budapesti női és férfi bajnokságot 2021.02.26. nappal (péntek) elindítja. Elsőként a két elmaradt mérkőzés kerül lejátszásra.

A 2020/2021. évi bajnokság tavaszi fordulója 2021. március 1. nappal indul (hétfő) és 2021. június 4. nappal zárul (péntek). A vírushelyzetre való tekintettel, amennyiben ismét súlyosbodna a helyzet, vagy újabb kormányrendelet azt előírja, a bajnokságot félbe fogjuk szakítani.

A halasztani kívánt mérkőzések feltétele, hogy mindkét csapat 72 órával a mérkőzés előtt írásban jelzi ezen szándékát a BTSZ Versenybizottsága felé. Az elhalasztott mérkőzést 2021. május 28. napig le kell játszani.

Figyelem! A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020(XI.10.) Korm. rendelet hatálya meghosszabbításra került (jelenleg) 2021.03.01. napig.

Fentiek értelmében a kijárási tilalom is érvényben van, ezért abban az esetben, amikor a mérkőzés miatt a játékos előreláthatólag 20:00 óra előtt nem ér haza, az egyesület képviselője a kormányrendeletben meghatározott igazolást köteles kiállítani a játékos részére. A formanyomtatvány a BTSZ honlapjáról (http://bptekeszov.hu/) letölthető.

Az igazolásnak tartalmaznia kell a mérkőzés pontos helyszínét, a naptári napot és a mérkőzés időtartamát. Az igazolást a játékosnak névre szólóan kell kiállítani. Célszerű hogy a játékosnál legyen a sportigazolvány is.

A BTSZ által delegált játékvezetőknek a BTSZ elnöksége készíti el az okmányt.

Fenti Kormányrendelet zártkapus sportrendezvényre vonatkozó előírásait kérem maradéktalanul betartani/betartatni.

Vírusmentes eredményes tekézést kívánok mindenkinek!

 

Sportbaráti üdvözlettel,

Varga Zoltán

BTSZ elnök

 

A BTSZ 2021. évi tavaszi sorsolása megtalálható a Hazai kupák versenykiírásai menüpont alatt.