Döntés a Nemzeti Csapatbajnokság felfüggesztéséről

2020. november 17.

 

Kedves Sportolók, Sportvezetők, Teketársadalom!

Eltelt egy hét mióta Magyarország kormánya szigorításokat vezetett be életünk több frontján. Ezeket indokolta a járvány egyre agresszívabb és gyorsabb terjedése. Akkor úgy döntöttünk, hogy amíg lehet és amíg biztonságosan koordinálható, a bajnokságoknak mennie kell. Lehetőséget próbáltunk adni a játékra és a sportra.

Eltelt egy hét, érkeztek észrevételek és tapasztalatok, amiket mind a mérlegre tettünk.
- A 2020/2021-es idényben összesen 30 db. halasztás történt az elmúlt hétvége előtt.
- Az utolsó hétvégén Férfi Szuperliga 6 mérkőzésből 4 halasztás, Női Szuperliga 5 mérkőzésből 5 halasztás, NB I. Kelet és Nyugat, 12 mérkőzésből 10 halasztás, NB II. Kelet, Észak-Nyugat, Dél-Nyugat 15 mérkőzésből 9 halasztás történt.
- A halasztások 56 csapatot érintettek.

Elmondhatjuk sajnos, hogy a halasztások egy kivételével mind a járvánnyal összefüggésben történtek és eddig közel 20 hivatalosan is pozitív esetet kellet jelentenünk az OSEI felé.

Bármennyire is szeretnénk játszani és versenyezni, sajnos a vírus megállít minket. Le nem győz, de megállít. Most arra kell koncentráljunk, hogy vigyázzunk saját és környezetünk egészségére, és mielőbb újra pályán lehessünk.

A Magyar Teke Szakági Szövetség 2020.11.17-tel 2020.12.31-ig  felfüggeszti a 2020/2021. évi Nemzeti Csapatbajnokságokat és minden egyéni versenyt eltöröl. A csapatbajnokságokat nem megszünteti, nem érvényteleníti, hanem felfüggeszti! Bízunk abban, hogy a bajnokság 2021-ben mielőbb folytatódhat! A Versenybizottság feladata, hogy felkészüljön a tavaszi játékrendre és pótlásokra.

Mindenkinek köszönöm a megértését, türelmét és együttműködését!

A továbbiakról folyamatos tájékoztatást adunk.

Vigyázzunk Egymásra!

 

Pintyőke Marcell

elnök

Magyar Teke Szakági Szövetség