Egyéni Világkupa 2023 Rijeka

2023. február 06.

 

Egyéni Világkupa kerül megrendezésre a horvátországi Rijeka városában.

A Nemzetközi Szövetség (WNBA-NBC) 2023. február 09-12. között rendezi meg a XXIV. Egyéni Felnőtt és XVI. Egyéni U23 Világkupát, amely a 2023. évi Csapatvilábajnokság erőfelmérője lehet mind a rendező ország, mind a versenyzők szemszögéből.

A csütörtöki (02.09.) megnyitót követően az első versenynapon az U23 korosztály kezdi meg a szereplést. Az első kör és a negyeddöntők küzdelmeit is megrendezik pénteken, a legmagasabb utánpótlás korosztályban. Szombaton a felnőtt mezőny is megkezdi szereplését az első körös küzdelmekkel, valamint a negyeddöntőkkel. Vasárnap (02.12.) rendezik meg az elődöntőket és a döntőket mindkét korosztályban.

Magyarországról az U23 csapat tagjaként utazik Németh Enikő, az SKC Kleinwarasdorf versenyzője, aki tagja volt a 2022. észtországi világbajnokság U23 csapatának is. Férfi oldalról Cserpnyák Martin, a Szentgotthárdi VSE versenyzője képviseli hazánkat az utánpótlás korosztályban. Harcos Ágnes és Tróbert József szövetségi kapitányok segítik versenyzőinket a rangos nemzetközi eseményen.

A felnőtt mezőnyben Méhész Anita Világkupa győzelmének köszönhetően a magyarok női oldalon két versenyzővel vághatnak neki a küzdelmeknek. Részt vesz a versenyen az Észtországi Világbajnokságon egyéni versenyszámban ezüstérmes és 2022. év felnőtt női sportolója Hári Boglárka (Ferencvárosi TC versenyzője), valamint a Tandem-mix versenyszámban világbajnoki ezüstérmes Sass Edit (Ipartechnika Győr SE versenyzője). Férfi mezőnyben a 2022. évet szintén kiemelkedően sikeresen teljesítő (2022. év Felnőtt férfi sportolója, sprint versenyszámban világbajnoki ezüstérmes) Zapletán Zsombor, a Zengő Alföld Szegedi TE versenyzője bizonyíthat. Felnőtt versenyzőinket Orosz István (felnőtt női szövetségi kapitány), Sáfrány Anita és Kiss Zsolt (szövetségi edzők) segítik majd az eseményen.

Beosztások, menetrend és a verseny alatt eredmények az alábbi weboldalon követhetőek:

https://www.wnba-nbc.com/news/schedule-world-cup-single-rijeka-cro-2023

Szurkoljunk együtt versenyzőinknek! Hajrá Magyarok!