Energiaköltségek növekedése végett hozott döntések, ingyenes energetikai tanácsadás

2022. szeptember 21.

 

Tisztelt Csapatvezetők!
Kedves Sporttársak!

 

A Magyar Bowling és Teke Szövetség Teke Szakági Szövetsége is azonosította az energiaköltségek növekedésével felmerülő problémákat. A témát a Szövetség prioritásként tűzte ki.

 

A 2022/2023. őszi bajnoki szezon ütemezésének felülvizsgálata érdekében kérdőív segítségével kérte a csapatok jelenlegi helyzetét, kilátásait a Szövetség az energiaköltségek növekedése kapcsán. A kérdőív eredményeinek alapján, valamint a beérkezett javaslatokat figyelemben véve elnökségi ülés keretén belül döntött a MATESZ Elnöksége az őszi szezon folytatásáról, lehetséges változásokról.

 

A döntés értelmében nem kerül egységesen módosításra a 2022/2023. évi őszi Versenynaptár, azonban minden olyan esetet/mérkőzést, ahol a létesítmény bezárni kényszerül az energiaköltségek növekedése végett egyedi esetként fog kezelni a Szövetség.

Tekepálya bezárása esetén minden esetben lehetőséget biztosít a Versenybizottság az aktuális forduló előrehozatalára vagy pályaválasztói jog felcserélésére módosítási/halasztási költségek nélkül az alábbiak szerint:

  • Amennyiben a tekepálya bezár és a mérkőzés ezáltal az eredeti időpontban nem játszható le, írásos üzemeltetői NYILATKOZATOT szükséges beszerezni a bezárásról.
  • A NYILATKOZAT megküldésével a MATESZ Versenybizottságának (versenybizottsag [at] tekesport.hu) kell jelezni a halasztási/előrehozatali szándékot, egyeztetve az ellenféllel, amelyet a Bizottság jóvá fog hagyni.
  • Amennyiben az ellenfél nem közreműködő a mérkőzés előrehozatalában, úgy fel lehet ajánlani a Pályaválasztói jog cserét. Így az eredeti időpontban lejátszásra tud kerülni a mérkőzés.
  • Az ellenfél csapatának a két lehetőség közül az egyiket kötelezően el kell fogadnia, a mérkőzéseket az őszi szezon során mindenképpen szükséges lejátszani.

 

 

Lehetőség szerint ne hagyják fűtés vagy legalább temperálás nélkül a pályát, mert az úgy a pályatestben, mint az eszközökben komoly károkat okozhat.

 

A 2022/2023. tavaszi bajnoki szezon ütemezését a MATESZ Versenybizottsága és Elnöksége a későbbiekben fogja felülvizsgálni az energiahelyzet alakulása alapján.

 

Szeretnénk továbbá az Egyesületek figyelmébe ajánlani a Magyar Mérnöki Kamara (MMK) lakossági és kisvállalkozói tanácsadását. A Kamara ingyenes energetikai tanácsadást biztosít, valamint nyomon követi a tanácsadás következtében elért energiamegtakarítás mértékét.

Az Energetikai tanácsadással kapcsolatban további információk a https://www.mmk.hu/tanacsadas/ weboldalon találhatóak.

Amennyiben az Egyesület szeretne élni az ingyenes energetikai tanácsadás lehetőségével jelezze a teke [at] tekesport.hu e-mail címre, ahol válasz e-mailben elküldjük az elérhetőséget a folyamat gyorsabb elindításához.

 

Sportbaráti üdvözlettel,

 

MATESZ Elnöksége

 

Kapcsolódó Elnökségi ülés jegyzőkönyv megtekinthető a Határozatok menüpont alatt, illetve az alábbi linkre kattintva:

Teke Szakági Szövetség online Elnökségi ülés jegyzőkönyv 2022.09.20.