Európa-Kupa ezüst, Világkupa és NBC Kupa bronzérem a magyar csapatok termése

2022. október 08.

 

2022.10.08-án megrendezték a Nemzetközi Csapatkupák döntőit, illetve bronzmérkőzéseit. A döntők napján három magyar csapat, volt érdekelt, illetve több magyar játékos is.

VILÁGKUPA

A Világkupa férfi mezőnyében a Zalaegerszegi TK csapata a harmadik helyért lépett pályára, az osztrák KSK Orth csapata ellen. A zalai csapat 3811 fás eredménnyel 7:1 arányban győzedelmeskedett, így harmadik helyen zárt a rangos nemzetközi csapatkupán.

A női mezőny döntőjében pályára lépett Méhész Anita és Sáfrány Anita is a KK Mlaka Rijeka versenyzőjeként. A horvát csapat végül 5:3 arányban felülmúlta 3826 fás eredménnyel a rivális SKC Victoria Bamberg csapatát, így újabb Világkupa győzelemnek örülhet.

A Világkupa mezőnyében második helyen végzett immáron olasz versenyzőként Kiss Tamás, a KK Neumarkt csapatával. 

https://portal.wnba-nbc.com/live/championships/WC_FF_2022

 

EURÓPA-KUPA

Az Európa-Kupa döntő napján, férfi mezőnyben a Zengő Alföld Szegedi TE csapata lépett pályára. A szegedi csapat elképesztő 3943 fás eredményt ért el, azonban a KK Zapresic együttese 7:1 arányban győzedelmeskedni tudott 4017 fával.

A magyar csapat ezzel második helyen zárt a nemzetközi porondon.

https://portal.wnba-nbc.com/live/championships/EC_FF_2022

 

NBC KUPA

A harmadik nemzetközi kupa utolsó napján is érdekelt volt magyar csapat, a ZTE-ZÁÉV TK. A zalai csapat a női mezőny bronzmérkőzésén lépett pályára a Conpet Petrolul csapata ellen. A magyar csapat 3547 fás eredménnyel 6:2 arányban győzött ellenfele ellen, ezzel megszerezve az NBC Kupa harmadik helyezést.

https://portal.wnba-nbc.com/live/championships/NBC_FF_2022

 

Gratulálunk a fantasztikus eredményekhez!
Büszkék vagyunk rátok!