Év játékosai, Év edzője, Tekesportért kitüntetés

2021. december 21.

 

Tisztelt Sporttársak!

Az elmúlt hétvégén megrendezésre kerülő Országos Egyéni Bajnokságokat követően eldőlt ki az Év felnőtt női és férfi játékosa is.
Az utánpótlás korosztályokban már korábban körvonalazódtak a díjazottak, azonban Felnőtt korosztályban az év végéig kellett várni.

Az év játékosai korosztályonként:

U14:
Ivanyik Dávid
Gróf Linett

U18:
Hegedűs Tímea
Cserpnyák Martin

U23:
Pintér Barbara
Ivanyik Richárd Csaba

Felnőtt:
Sass Edit
Zapletán Zsombor

2019. évet követően a MATESZ újra odaítélte az Év edzője és Tekesportért kitüntetés díjakat is.
A díjakat idén két olyan személy érdemelte ki, aki rengeteget tett az elmúlt években-évtizedekben a Magyar Tekesportért.

Az Év edzője díj nyertese 2021-ben: Botházy Ferenc, a Rákoshegyi VSE egyesület edzője.

Ferenc a 2020/2021. év végén a dobogó 3. helyén végzett a Női Szuperligában I. számú felnőtt csapatával. A 2021/2022. évi Bajnokság felénél is a dobogón helyezkedik el a Rákoshegyi VSE I. csapata. Számtalan utánpótlás játékosnak segíti a pályáját, többek között a 2021. évi Utánpótlás Világbajnokságon részt vevő Kis Horváth Lucának és Pásztor Enikőnek is. Az elmúlt hétvégén ugyancsak szép sikert könyvelhetett el edzőként, ugyanis az utánpótlás korú Bálintfy Cintia 3. helyet szerezte meg napi egyéni és összetett számokban  a Felnőtt Női Országos Bajnokságon.

A Tekesportért kitüntetés díjazottja 2021-ben: Kis Horváth István

István a Rákoshegyi VSE elnökeként jelenleg is két csapattal képviselteti egyesületét a Női Szuperligában, Elnökségi tagként is részt vett a MATESZ munkájában, valamint számtalanszor nyújtott segítséget a Szövetség, Magyar Tekesport segítése érdekében.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Idén a járványügyi helyzet végett, valamint idő hiányában a MATESZ nem tart Díjátadó ünnepséget, az előbbiekben kiemelt díjakat, valamint a Világbajnokságon elért helyezésekért kiérdemelt díjakat 2022. év elején fogja átadni, egyeztetve a díjazottakkal.

Jó pihenést kívánunk az Ünnepek alatt!