ÉV JÁTÉKOSAI, ÉV EDZŐJE, TEKESPORTÉRT KITÜNTETÉS 2022

2022. december 20.

 

Tisztelt Sporttársak!

Az elmúlt hétvégén megrendezésre kerülő 2022. évi Országos Serdülő és Ifjúsági Egyéni Bajnokságokat követően eldőlt kik az Év utánpótlás játékosai is.
Felnőtt korosztályokban már korábban eldőlt kik a díjazottak, azonban utánpótlás korosztályokban az év végéig kellett várni.

Az év játékosai korosztályonként:

Serdülő fiú: Oswald Dániel és Sziklási Tibor Levente

Serdülő leány: Kis Horváth Luca

Ifjúsági férfi: Juhász Bence

Ifjúsági női: Németh Enikő

Felnőtt férfi: Zapletán Zsombor 

Felnőtt Női: Hári Boglárka

Serdülő fiú korosztályban Oswald Dániel és Sziklási Tibor Levente azonos pontszámmal végeztek, így mindetten kiérdemelték az év játékosa címet korosztályukban.

 

2019. és 2021. éveket követően a MATESZ újra odaítélte az Év edzője és Tekesportért kitüntetés díjakat is.

Az Év edzője díj nyertese 2022-ben: Fehér László, a Zalaegerszegi TK edzője

László a 2021/2022. évben Szuperliga Bajnoki címig vezette a Zalaegerszegi TK csapatát. A ZTK csapatával részt vett 2022. októberében  a XXXIII. Csapat Világkupán, ahol egészen a bronzmérkőzésig menetelt csapatával, megszerezve a harmadik helyet.

A Tekesportért kitüntetés díjazottja 2022-ben: Anduskáné Cseh Anikó Katalin, az Ipartechnika Győr SE elnöke.

Anikó az Ipartechnika Győr Sportegyesület vezetőjeként meghatározó szerepet tölt be a magyar női tekesport életében. Egyesületi vezetőként rengeteget tett az elmúlt években a magyar és győri tekesportért felnőtt és utánpótlás szinten is. A 2022. évben egyesületével megnyerte a 2021/2022. évi Női Szuperligát, valamint Magyar Kupát is. A nemzetközi porondon a Világkupa küzdelmeiben az 5. helyen végzett csapatával. Résztvevője a 2022/2023. évi Bajnokok Ligájának is, ahol együttesével továbbjutottak a második kör küzdelmeiben.

 

Gratulálunk a djazottaknak!

 

A MATESZ Elnöksége úgy döntött, hogy 2022-ben Posztumusz Tekesportért díjat is kioszt.

Posztumusz Tekesportért díjazott: Kristyán István

Kristyán István 2021. decemberében 67 évesen hunyt el. István a tekepálya mellett nőtt fel, majd az Ipartechnika Győr SE edzője volt. Munkájával nagyban hozzájárult a győri tekesport sikereihez, még az utolsó pillanatig is kijárt az edzésekre és mérkőzésekre.

 

A díjak, elismerések várhatóan 2023. első negyedévében kerülnek átadásra, melyről előzetesen tájékoztatásra fog kerülni minden érintett.

 

MATESZ Iroda