Ezüstérmes a ZTK, harmadik helyen végzett az FTC és a Kaposvár a Nemzetközi Kupákon

2023. október 09.

 

A selejtezőket követően a hétvégén megrendezésre kerültek a Nemzetközi Csapatkupák Final Four küzdelmei, ahol több magyar csapatnak és játékosnak szurkolhattunk.

 

A Világkupán ugyan magyar csapat nem volt ott a legjobb négyben, de egészen a döntőig menetelt Méhész Anita (CS Electromures Romgaz), Sáfrány Anita (CS Electromures Romgaz), valamint Nemes Irén (KK Mlaka) is. A rijekai alakulat győzedelmeskedett, így Irén Világkupa győztesnek mondhatja magát, a Marosvásárhely magyar versenyzői pedig ezüstérmet szereztek. Ott volt a Final Fourban Cserpnyák Martin (SK FWT - Composites Neunkirchen) is, aki klubcsapatával végül a negyedik helyezést szerezte meg. 

Az immáron olasz versenyzőként induló Kiss Tamás Világkupa győztes lett a KK Neumarkt csapatával.

(https://www.wnba-nbc.com/sites/60ddb81533335b0deff5e105/assets/65227d2a3...)

 

Az Európa-Kupa legjobb négyesében ott volt a Zalaegerszegi TK együttese, valamint a Ferencvárosi TC (női) csapata is. A zalai alakulat a döntőig menetelt, végül az előkelő második helyezést szerezte meg a rangos nemzetközi versenyen. Az FTC a bronzmérkőzésen tudta felülmúlni a KK Slavia Praha csapatát, így harmadik helyen végzett.

(https://www.wnba-nbc.com/sites/60ddb81533335b0deff5e105/assets/65227d2a3...)

 

Az NBC-Kupa négyes döntőjében az Invesment Közutasok KTK, valamint a Rákoshegyi VSE csapatai bizonyíthattak. A somogyi csapat végül a bronzmérkőzésen 8:0 arányban győzte le a VKC Eppelheim csapatát, így első nemzetközi megmérettetésén bronzérmet szerzett.  A női mezőnyben a bronzmérkőzésig jutott, ahol végül a negyedik helyezést szerezte meg a Rákoshegyi VSE csapata.

(https://www.wnba-nbc.com/sites/60ddb81533335b0deff5e105/assets/65227d2a3...)

 

Gratulálunk Minden csapatnak az elért eredményekhez! Büszkék vagyunk Rátok!