Gyászhír - Elhunyt Ferencz József

2023. március 30.

 

Tisztelt Sporttársak!

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Ferencz József (1953. augusztus 4. – 2023. március 26.) életének 69. évében, 2023. március 26-án tragikus hirtelenséggel elhunyt.

2023. április 6-án, csütörtökön 17:00 – kor utolsó útjára kísérjük, a Mogyoródi Temetőben. (2146 Mogyoród, Temető út 11.)

Játékosként első csapata a BKV Előre SC volt, ahol már ifjúsági korosztályban Válogatott lett, majd egészen 1990. szeptemberéig az Ikarus csapatát erősítette. Pályafutását a Budapesti Erőmű SE-nél fejezte be a 2003-2004-es szezonban, ahol NB I-es bajnok lett. Előző csapatainál NB II-ben négyszeres bajnok, BEK (Bajnokcsapatok Európa Kupája) ezüstérmes, de kipróbálta magát a Szuperligában is.

Játékosi pályafutása végével nem távolodott el a tekétől. Edzőként hosszú évek során terelgette a fiatalokat, felnőtteket egyaránt. Az Erőmű csapatánál eltöltött több, mint 10 év után foglalkozott a Ferencváros férfi és női csapatával is. Mindeközben játékvezetőként folyamatosan, hétről-hétre jelen volt a pályákon. Az utolsó előtti napját is játékvezetéssel töltötte. Figyelemmel kísérte a bajnokságok alakulását, megannyi Világbajnokságon vett részt szurkolóként.

Óriási tapasztalatát és tudását Szövetségi Kapitányként kamatoztatta a 2007. évi Világbajnokságon, Kassán, ahol a férfi csapat aranyérmet szerzett. Erre volt a legbüszkébb. A következő évben eredményei elismeréseként az Év Edzője lett. A soron következő 2009-es Dettenheim-i Világbajnokságon, óriási küzdelemben a csapat bronzérmes lett.

A Budapesti Tekézők Szövetségével és a Magyar Teke Szövetséggel is sok-sok évet dolgozott együtt, több, mint 15 évig a MATESZ Műszaki Bizottságban a pályák hitelesítése volt a feladata, melyet maximális lelkesedéssel végzett az utolsó napig.

Imádott hobbiját, a horgászatot mindenkivel megosztotta, örült minden sikeres napnak.

Rendkívül büszke volt Családjára, Feleségére, Gyermekeire Juditra, Norbertre és nemrég született kis Unokáira. Baráti kapcsolataiban mindig büszkén mesélt Róluk.

Mély fájdalommal búcsúzik Tőled a teke társadalom Mester!

„Pihenj te drága szív, mely megszűntél dobogni, szerető jóságod nem tudjuk feledni.”

Emléked szívünkben örökké élni fog!