Három fronton bizonyíthatnak a magyar csapatok a nemzetközi kupaporondon

2024. október 14.

 

Kedden (10.15.) kezdetét veszi a Csapat Világkupa, Európa-Kupa és NBC Kupa. Mindhárom versenyen szurkolhatunk magyar csapatoknak, játékosoknak.

 

Zalaegerszegen rendezik meg a XXXV. Csapat Világkupát, ahol az előző évad bajnokcsapatai bizonyíthatnak. 15 ország 28 csapata érkezik Zalaegerszegre, ahol a Szegedi TE és az Ipartechnika Győr SE csapatai lépnek pályára hazánkból. Ott lesz még klubcsapatával Nemes Irén is (KK Mlaka), de korábbi kiválóságunknak Kiss Tamásnak (KK Neumarkt) is szurkolhatunk.

 

Az Európa-Kupát idén a szlovéniai Maribor városában rendezik meg. Az eseményen részt vesz a Ferencvárosi TC női csapata, valamint az Investment Közutasok Kaposvári TK. Szurkolhatunk Hári Boglárka válogatott játékosunknak is, aki egyesületével (SK FWT Composites Neunkirchen) érkezik az eseményre. 

 

A XXII. NBC Kupát Apatin (SRB) városában rendezik meg. A nemzetközi csapatkupán Magyarországot a Rákoshegyi VSE, a ZTE-ZÁÉV TK, a Répcelaki SE és a Salgóbátony TK képviseli. A versenyen Budai Ádámnak (KV Schwaz) is szurkolhatunk, de a DKV Schlaining játékosaként Lovász Krisztina és Nemes-Juhász Gabriella is pályára léphet. 

 

A Nemzetközi Csapatkupák részletes eredményei és élő közvetítései az alábbi oldalon keresztül érhetőek el:

https://www.wnba-nbc.com/news/club-teams-cups-invitation-and-registratio...

 

Sok sikert kívánunk csapatainknak és játékosainknak!

Hajrá Magyarok!