Hazai rangadóval indul a Bajnokok Ligája 2023/2024. évada

2023. november 23.

 

Kezdetét veszi az idei évad Bajnokok Ligája szombaton (2023.11.25.), hazai rangadóval indul a nyolcaddöntő.

 

A 2023/2024. évi BL küzdelmekre négy magyar csapat kvalifikálta magát a Nemzetközi Csapatkupákról. A férfiak mezőnyében a Szegedi TE, a Zalaegerszegi TK és az Investment Közutasok Kaposvári TK csapata bizonyíthat, míg a nőknél a Ferencvárosi TC csapata mérheti össze tudását riválisaival.

 

A Zalaegerszegi TK és a Szegedi TE csapata összesorsolásra került a Nemzetközi Szövetség által, így rögtön az első körben hazai derbival indul a rangos nemzetközi küzdelem számukra. Az első mérkőzésen a zalai csapat hazai pályán fogadja a szegedi egyesületet.

Zalaegerszegi TK - Szegedi TE, 2023.11.25. (szombat) 14:00

 

A kaposvári egyesület abszolút újoncként vesz részt a Bajnokok Ligájában, miután az NBC Kupáról kvalifikálta magát. Ellenfele a németországi SKK Raindorf csapata lesz. Az első mérkőzésen idegenben lép pályára a somogy megyei csapat.

SKK Raindorf - Investment Közutasok Kaposvári TK, 2023.11.25. (szombat) 13:00

 

A Ferencvárosi TC női csapata a szerb KK Alimenta együttesével mérheti össze tudását a legjobb 16 csapat között. Az első mérkőzésen Szerbiában lép pályára az FTC.

KK Alimenta - Ferencvárosi TC,  2023.11.25. (szombat) 13:00

 

Csapataink mellett több magyar játékos is érdekelt a sorozatban, hiszen a CS Electromures Romgaz csapatában ott lehet Méhész Anita és Sáfrány Anita, a KK Mlaka együttesében Nemes Irén bizonyíthat. Az SK FWT - Composites Neunkirchen egyesületet képviselve a szentgotthárdi Cserpnyák Martinnak, a KK Neumarkt együttes tagjaként, a már olasz színekben versenyző Kiss Tamásnak is szurkolhatunk.

 

A nyolcaddöntő visszavágókra 2023.12.09-én kerül majd sor.

 

Sok sikert kívánunk minden magyar csapatnak és játékosnak a Bajnokok Ligája küzdelmeihez!