Karácsonyi köszöntő

2022. december 21.

 

Kedves Tekebarátok, játékosok, edzők, szurkolók!

Azt hittük, hogy soha nem kell ilyet mondanunk, de ismét egy nagyon tanulságos és hosszú éven vagyunk túl.

Kifordulva a COVID járványból egy olyan helyzetben találtuk magunkat, amely a gazdasági válság mellett, emberek életét kiontó háborúhoz vezetett.

A jelek pedig azt mutatják, hogy ez nem egy múló szeszély, itt lesz velünk éveken át.

Mindemellett sportunkban sem feladatban, sem eredményekben nem volt hiány. Összefogással és együttműködéssel sikerült nem csak elhozni, hanem meg is rendezni a Bajnokok Ligája négyes döntőjét, amihez a győri és a pápai létesítmény és dolgozói rengeteget tettek hozzá. Túl vagyunk egy nagyon nehéz, hosszú, és különleges erőforrásokat igénylő világbajnokágon Észtországban, ahol remek utánpótlás érmek (1 arany és 2 ezüstérem Kis Horváth Lucának és Oswald Dánielnek köszönhetően) mellett, a felnőtt mezőnyben 3 ezüstéremmel zártunk, köszönhetően Hári Boglárkának, Sass Editnek, Zapletán Zsombornak és Móricz Zoltánnak. Büszkén mondhatjuk el azt is, hogy úgy utánpótlás szinten, mind a felnőtteknél, remek szakmai stáb végzi a munkáját.

Mondhatnánk, hogy a VB szereplés egy ilyen mezőnyben nagyon szép eredmény, de nem akarom, hogy ezt higgyük. Ez a mezőny, a mi mezőnyünk, itt kell helytállni minden nap, itt kell teljesíteni, erre kell felkészülni. Hiszem, hogy a nemzeti csapatunk erre képes és a horvátországi csapat világbajnokságon visszakerülünk a „mi mezőnyünkbe”!

Idén hozott csodálatos eredményeket az őszi is. Világkupa dobogó a Zalaegerszeg férfi csapatával. Európa-Kupa ezüst a Szegednek, és a Sáfrány Anita, Méhész Anita csodálatos világverése a Rijeka színeiben.  Végül, úgy mehetünk el az ünnepre, hogy minden csapatunk versenyben van a Bajnokok Ligájában. Nehezen tudok elképzelni lendületesebb évet.

Rengeteg feladat áll előttünk a következőkben is. A bajnokságok bonyolításával alkalmazkodnunk kell az energiaárakhoz és a létesítmények eltérő szabályozásához. Elkészült a szövetség új eredményközlő – statisztika oldala, amelyet mielőbb be szeretnénk vezetni.

Folytatódik a törökbálinti sportközpont fejlesztése, a válság ellenére a beruházás nem került le a listáról.

Sikerült kiírnunk informatikai pályázatot is.

Női Szövetségi kapitányt választunk, hogy ezzel teljes legyen a felnőtt válogatott szakmai stábja.

Kapacitálnunk kell az UP bizottságot, és minden kollégát, hogy az utánpótlás rendszert új alapokra helyezzük.

Van tehát feladat!

Köszönöm, hogy ebben segítenek nekem munkatársaim az irodában, az elnökség tagjai és a bizottságok. Köszönöm a jótanácsokat és szakmai iránymutatásokat. És természetesem köszönöm azoknak is, akik segíteni nem tudtak, de nem ártottak és támogatták a munkánkat.

Vegyünk egy mély levegőt. Tisztítsuk meg a lelkünket és a következő két hét szóljon a családról és a pihenésről. Szóljon a megértésről, a figyelemről és a saját, otthoni közösségünk erejéről.

Kívánok mindenkinek áldott karácsonyt, és egészséges, összefogáson alapuló békés , kiegyensúlyozott újesztendőt.

Isten Áldjon Benneteket!

 

Pintyőke Marcell

elnök

Magyar Teke Szakági Szövetség