Karácsonyi köszöntő 2023

2023. december 20.

 

Kedves Sporttársak, Tekebarátok!

 

2023-ban ismételten egy hosszú, eseményekkel teli éven vagyunk túl, melynek voltak sikeres, boldog és olykor kevésbé boldog pillanatai is. Összefogással és együttműködéssel az összes hazai verseny sikeresen megrendezésre került. Válogatottjaink részt vettek egy Egyéni Világkupán és egy Világbajnokságon, a szomszédos Horvátországban. Mindkét nemzetközi eseményen szép magyar eredmények születtek. A második alkalommal Év játékosának választott Hári Boglárka bronzérmet szerzett a Világkupán. A Világbajnokságon felnőtt csapataink nagyot harcoltak, de a legjobb négybe jutás most nem sikerült. Utánpótlás versenyzőink fantasztikus VB-n vannak túl, hiszen öt érmet, közte egy aranyat szereztek a legrangosabb nemzetközi versenyen. Sziklási Tibor Levente révén idén is avathattunk korosztályos Világbajnokot. Közvetlenül a Világbajnokságot megelőzően szomorú hírt kapott a teketársadalom, elhunyt a sportág legeredményesebb magyarja és egyben a férfiválogatott szövetségi kapitánya, Csányi Béla. Nem csak a tekesportot, hanem az egész magyar és nemzetközi sportéletet megrendítette a hír.

A Világbajnokságot követően Orosz István női kapitány mellé új férfi szövetségi kapitányt választott a MATESZ, Fehér László vehette át a nemzeti csapat irányítását. A keretkijelölés és felkészülés már el is indult a 2024. évi Egyéni Világbajnokságra.

Az őszi nemzetközi csapatkupákon is kiemelkedően teljesítettek a magyar csapatok. Európa-Kupa ezüstérmes lett a ZTK, bronzérmes az FTC női csapata. Az NBC-Kupán újoncként bronzérmet szerzett a Kaposvár. Nem csak csapataink, hanem idegenlégiós játékosaink is taroltak. Nemes Irén Világkupa győztes, míg Méhész Anita és Sáfrány Anita Világkupa ezüstérmes lett csapatával.

A 2024. évben még nagyobb feladatok előtt állunk. Szövetségünk Csapat Világkupát fog rendezni és elindul a 2025. évi hazai Világbajnokság szervezése is. Ezzel párhuzamosan továbbra is zajlik a törökbálinti sportközpont fejlesztése, amely a 2023. évi sikeres tervezési fázist követően, egy meghatározó szakaszához érkezik. Továbbfejlesztésre kerül az informatikai rendszerünk is, reményeink szerint a 2024/2025. évi szezonban már több ügyintézési folyamat online keretek között fog zajlani. Utánpótlás Bizottságunk segítségével kissé átalakításra került két utánpótlás versenysorozatunk, bízunk benne, hogy a jelen szezonban több fiatallal tudjuk megszerettetni a sportágat.

A válogatott szakmai stáb és bizottságaink továbbra is azon dolgoznak, hogy Magyarország és a magyar tekesport minél sikeresebb tudjon lenni a jövőben.

Feladat tehát a következő évre is van bőven!

Köszönjük mindenkinek, aki az idei évben is bármilyen formában segítette a tekesportot!

Kívánunk mindenkinek áldott, békés karácsonyi ünnepeket és közös sikerekben gazdag boldog új évet!

Legyen 2024 a változásbiztonság éve. Szabaduljunk meg minden korláttól és tekintsünk minden változást egyben lehetőségnek. Higgyünk abban, hogy a pályán az és úgy történik ahogy mi akarjuk.

 

Pintyőke Marcell, a Magyar Teke Szakági Szövetség elnöke és

Bátor Gábor, a Magyar Teke Szakági Szövetség főtitkára