Megtartotta 2021. évi tisztújító küldöttgyűlését a MATESZ

2021. október 06.

 

2021. október 01-én lebonyolításra került a Magyar Bowling és Teke Szövetség Teke Szakági Szövetség küldöttgyűlése, amely egyben tisztújító küldöttgyűlés is volt.

A küldöttgyűlés elfogadta többek között a Szövetség éves tevékenységéről szóló beszámolót, valamint az éves pénzügyi beszámolóról szóló jelentést a 2020. évre vonatkozóan. Elfogadásra került továbbá az Ellenőrző Testület beszámolója is a 2020. év gazdálkodására vonatkozóan és a 2021. évi költségvetés is.

Ezt követően a tisztújító választásokra került a sor, ahol a Küldöttgyűlés megválasztotta a következő ciklus Elnökét, Alelnökét és Elnökségi tagjait is.

Az Elnöki pozícióban újabb négy évre Pintyőke Marcell került megválasztásra. Újra lett alelnöke a Szövetségnek, Batki-Dávid Veronika személyében.

Az elnökség tagjai Pintyőke Marcell és Batki-Dávid Veronika mellett a következő négy éves ciklusra Horváth Viktor, Kiss Viktor, Hegyi Dávid, Szarvas Balázs és Wagner Mihály Ernő lett.

A megválasztott Elnöksági tagokat arra kértük, hogy mutatkozzanak be a tekéző sporttársak, csapatok számára. A bemutatkozásokat az alábbiakban olvashatják:

Pintyőke Marcell – Közgazdász vagyok, szakterületeim a marketing, kommunikáció, vállalkozásfejlesztés. A Nemzetközi Teke Szövetség (WNBA-NBC) és a Magyar Teke Szakági Szövetség elnöke vagyok. Megszállott sportdiplomata. Hiszem, hogy egy szövetség irányítása kísértetiesen hasonlít egy cég menedzsmentjéhez. Eredménytermelő képesség, hatékonyság, utánpótlás mérhetőség. Ezek motiválnak minden nap.

Batki-Dávid Veronika - Végzettségem közgazdász, sportmenedzser, mérlegképes könyvelő, közbeszerzési referens.  2007 óta állok szoros kapcsolatban a tekesporttal. 2008-2014 közötti időszakban voltam a MATESZ főtitkára. 2009-ben lettem a WNBA (Világ Kilencbábus Szövetsége) elnökségi tagja, majd főtitkára. Voltam az FIQ (Nemzetközi Bábusportok Szövetsége) Anti-Dopping bizottságának tagja.  Legnagyobb szakmai sikeremnek a 2013-as világbajnokság rendezését tartom, ahol nemcsak a rendezés színvonala volt kimagasló, de a nemzeti válogatottak eredményei is. Első alkalommal közvetített TV élő adásban teke mérkőzést, a mellé társított online közvetítést is fontos kiemelnem. 2017. évtől vagyok tagja a MATESZ elnökségének. Férjem, Batki Tamás ifjúsági világbajnok, aktív tekéző. Két lányunkkal, Karolinával és Olíviával Győrújbaráton élünk. Ezúton is szeretném megköszönni az újabb bizalmat! HAJRÁ TEKESPORT!

Horváth Viktor - Édesapám révén már gyermekkoromban megismerkedtem a tekesportággal, amelyet kisebb-nagyobb megszakításokkal 1997 óta versenyszerűen űzök. A nevelőegyesületemben (Szentgotthárdi VSE) a játék mellett már évek óta vezetői szerepet töltök be. A Magyar Teke Szakági Szövetség küldöttei a tavalyi évben, az elnökség bővítésekor szavaztak először bizalmat Nekem. Rendkívül élveztem ezt a kihívásokkal teli 1 évet az elnökségben, emiatt örültem, hogy újra a jelöltek között lehetek. Ezúton szeretném megköszönni, hogy újabb 4 évre bizalmat kaptam. Legfőbb célomnak a sportág informatikai fejlesztését tűztem ki (Új folyamatok, papírmentesítés, digitalizáció).
A privát életben mérnökként dolgozom. Nős vagyok, egy gyönyörű kislány édesapja.

Szarvas Balázs - 1985-ben születtem, Székesfehérváron. 2005 óta élek Budapesten, jelenleg egy bevásárlóközpont biztonsági és takarítási vezetőjének helyetteseként dolgozok. A tekesporttal gyermekkoromban, szülővárosomban ismerkedtem meg, 2001 óta vagyok aktív versenyző. 2004-ben igazoltam a BKV Előre csapatához, amelynek azóta is játékosa – és 9 éve ügyintézője is – vagyok. 2012 óta vagyok benne a budapesti szövetség elnökségében, 2014 óta a főtitkári tisztséget is betöltöm. 2013-ban lettem tagja, majd még ugyanabban az évben vezetője az országos szövetség versenybizottságának, amely tisztséget 2019-ig láttam el. Ez idő alatt 2014-2017 között MATESZ elnökségi tag is voltam.

Kiss Viktor - A Tiszakécske VSE Teke szakosztályának vezetője vagyok, foglalkozásomat tekintve Laboráns munkakörben dolgozom 2016 óta a Hódút Kft-nél. 1992.10.14-én születtem, azóta tiszakécskei lakos vagyok. A tekével általános iskolai sportnapon ismerkedtem meg, 2004-ben, azóta űzöm a sportot. Igazolt játékos a középiskola első évében, 2007-ben lettem a Ferencvárosi TC színeiben. Iskolaváltás okán 2009-ben hazaigazoltam a Tiszakécske VSE csapatába, majd egy szezont a Szolnoki MÁV SE csapatánál töltöttem kölcsönben, ezt követte még egy Ferencvárosi kölcsön szezon, ezután kerültem haza. A Tiszakécskei teke szakosztály vezetője 2018 óta vagyok. Mindig is szerettem volna jobban belelátni a Magyar Teke Szakági Szövetség munkájába, illetve célom, hogy a hazai tekesportot jobbá, sikeresebbé tegyem/tegyük, ezért is fogadtam el a felkérést, hogy a szövetség elnökségében tevékenykedjek. Remélem, sikeres lesz a tekesportra nézve a következő elnökségi időszak, egy biztos, hogy ezen leszünk! Hajrá Magyarok! Hajrá Teke! 

Hegyi Dávid - 1987-ben születtem Veszprémben. Herenden nőttem fel, és jelenleg is itt élek. Vállalkozó vagyok, belföldi és nemzetközi áruszállítással foglalkozom. A tekével 13 évesen ismerkedtem meg. Végig járva a szamárlétrát, jelenleg a Herend VTK csapatában játszom, a csapatot irányítom és a pályagondnoki szerepet is én töltöm be. Fiatalként több-kevesebb sikerrel részt vettem a 2006-os U18-as Világbajnokságon is. A több mint 20 év tekesportban szerzett tapasztalatommal és fiatalságom lendületével szeretném segíteni sportágunkat.

Wagner Mihály Ernő – 1986-ban születtem Budapesten. A Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán építőmérnökként végeztem, majd a Pécsi Tudományegyetemen szereztem okleveles szerkezet-építőmérnök diplomát. Minősítéseim, jogosultságaim: Igazságügyi Szakértő, Teljesítésigazolási Szakértő, Műszaki Ellenőr (magasépítés, mélyépítés, közlekedés építés, vízügy), Felelős Műszaki Vezető (magasépítés, mélyépítés, közlekedés építés, vízügy), duális képzésért felelős oktató. 2008-tól az INVESTMENT Mérnöki és Fővállalkozó Kft. alkalmazásában dolgozom, 2016-tól a Víz és Környezetgazdálkodási Mérnöki Kft. tulajdonos ügyvezetője vagyok. Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Építésgazdasági Kollégiumi tagsággal rendelkezem. Gyermekkorom óta folyamatosan sportolok versenyszerűen, röplabdáztam, futballoztam. Szerencsére végül 30 éves koromban rátaláltam a hozzám legközelebb álló sportágra, a tekére. 2016-ban a városi bajnokságban barátaimmal indultunk, majd 2017-ben csatlakozhattam a mai nevén az INVESTMENT - Közutasok Kaposvári TK csapatához. Elsődleges célom a csapat meghatározó játékosává válni. Az infrastrukturális fejlesztésekben és minden egyéb műszaki kérdésben az eddigi szakmai tapasztalatommal szeretném segíteni a tekesport fennmaradását és előrelépését.

 

A MATESZ Elnökségi tagjairól fotók a hír mellékleteként találhatóak.

Fotókat készítette: Besenyei Gergely

 

A Küldöttgyűlés döntött továbbá arról, hogy a következő ciklusban is Mátraházi István (elnök), Bata Jenő (tag) és Schulz Rezső (tag) folytathatja a munkát a MATESZ Fegyelmi Bizottságában. Döntés született az Ellenőrző Testület összetételéről is. A Testületben Dr. Berta Adrienn kapott megbízást elnökként, mellette Selmeczi Irén és Barna Attila került megválasztásra tagként.