NSR sportszervezeti regisztrációra vonatkozó tájékoztató és regisztrációs adatlap

2022. február 04.

 

Tisztelt Egyesületi Vezetők!

Nemzeti Sportinformációs Rendszer (a továbbiakban: NSR) bevezetése, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága (a továbbiakban: Államtitkárság) az érintett civil szervezetekkel szoros együttműködésben valósít meg, újabb szakaszához érkezett.

Az NSR különböző modulokból felépülő, a sportolókra, a sportszakemberekre, a sportszervezetekre, a sportszövetségekre, a sportköztestületekre, ezek tevékenységére, valamint a sportlétesítményekre vonatkozó adatok közhiteles nyilvántartását szolgáló elektronikus nyilvántartó és támogatáskezelő rendszer.

Az NSR bevezetésével kapcsolatos határidők mellett a Kormányrendelet az NSR adatszolgáltatásban érintett szervezetek feladatellátására vonatkozó részletszabályokat is megállapít, amelyre hivatkozással a sportszervezeti oldalon első feladatként felmerülő sportszervezeti regisztráció menetére vonatkozóan jelen levelünkben adunk tájékoztatást.

Az NSR-be történő sportszervezeti regisztráció a hiánytalanul kitöltött és hitelesített regisztrációs adatlap és annak kötelező mellékleteinek elektronikus és postai úton való megküldésével kezdeményezhető a regisztrációt végző szövetségnél.

A regisztrációs adatlapot és annak kötelező mellékleteit 2022. március 14-ig elektronikus úton a teke [at] tekesport.hu e-mail címreaz eredeti dokumentumokat a Magyar Bowling és Teke Szövetség Teke Szakági Szövetség 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. címére szíveskedjenek eljuttatni.

A tájékoztató levél, valamint az adatlap megtalálható a Szabályzatok, dokumentumok menüpont alatt vagy az alábbiakra kattintva:

Tájékoztatás a NSR-ben történő sportszervezeti regisztrációval összefüggő feladatokról

NSR_regisztracios_tajekoztato_es_adatlap_szovetség+sportszervezet

Az NSR bevezetésével kapcsolatban a fentiekben, illetve a tájékoztató levélben leírtak az elsődleges feladatok, de a későbbiekre nézve küldök egy linket, ahol a rendszerhez kapcsolódóan találhatóak E-learning videó tartalmak, Felhasználói kézikönyv, Rendszer ismertető is:

https://magyaredzo.hu/nsr/

 

Felmerülő kérdés esetén keressenek bizalommal.

Sportbaráti üdvözlettel,

-- 
Bátor Gábor
főtitkár
Magyar Teke Szakági Szövetség