Selejtező eredmények - Nemzetközi Csapatkupák

2022. október 06.

 

Lezajlottak a Nemzetközi Csapatkupák selejtezői. A Világkupán, Európa-Kupán, valamint az NBC Kupán is szép magyar eredmények születtek.

Az elmúlt napokban Münchenben és Kolozsváron mérték össze tudásukat a Klubcsapatok, a selejtezőkből az első négy csapat jutott tovább az elődöntőkbe.

VILÁGKUPA

A Világkupa selejtező küzdelmeiben magyar oldalról férfiaknál a Zalaegerszegi TK csapata, nőknél az Ipartechnika Győr SE vett részt.

A Zalaegerszeg 3899 fás összeredménnyel a negyedik helyen jutott tovább az Elődöntőbe! Ellenfelük az SKV Rot Weiß Zerbst csapata lesz.

2022.10.07. 12:00: KV Rot Weiß Zerbst - Zalaegerszegi TK

Az Ipartechnika Győr SE csapata ötödik helyen zárt, 3555 fás eredménnyel.

A Világkupa selejtezőjén a magyar klubcsapatok mellett a KK Mlaka Rijeka versenyzőjeként részt vett Sáfrány Anita és Méhész Anita is. A Rijeka csapatával a második helyen jutottak tovább a legjobb négy közé, ahol a Slovan Rosice csapata lesz az ellenfelük.

https://portal.wnba-nbc.com/live/championships/WC_CT_2022

 

EURÓPA-KUPA

Az Európa-Kupán férfiaknál a Zengő Alföld Szegedi TE bizonyított, női oldalon a Ferencvárosi TC együttese szállt harcban a kupáért.

A szegedi együttes harmadik helyen jutott tovább a selejtezőből 3839 fás eredménnyel! Ellenfelük a Neunkirchen csapata lesz az elődöntőben.

2022.10.07. 16:00: Neunkirchen - Zengő Alföld Szegedi TE

A Ferencvárosi TC csapata ötödik helyen végzett 3369 fás eredménnyel.

https://portal.wnba-nbc.com/live/championships/EC_CT_2022

 

NBC KUPA

Az NBC Kupa selejtezőjén két férfi magyar csapat (Répcelaki SE, Szentgotthárdi VSE), valamint egy női csapat (ZTE-ZÁÉV TK) vett részt.

A Répcelaki SE csapata ötödik helyen végzett 3733 fás eredménnyel, míg a Szentgotthárdi VSE együttese tizenharmadik helyen zárt (3566 fa) a huszonöt csapatos mezőnyből.

A ZTE-ZÁÉV csapata második helyen jutott tovább (3520 fa) az elődöntőbe, ahol az SKK 98 Poing csapata lesz az ellenfele.

2022.10.07. 12:00 ZTE-ZÁÉV TK - SKK 98 Point

 

Az NBC Kupán nem csak a csapatok képviselik Magyarországot, hanem két fő játékvezető is. Az esemény főbírója Tóth Redmond, mellette Mayer Árpád is lehetőséget kapott játékvezetőként.

 

Gratulálunk minden magyar csapatnak, versenyzőnek a selejtezőkön elért eredményekhez, valamint játékvezetőinknek a megbízáshoz!
Büszkék vagyunk Rátok!

Szurkoljunk elődöntőbe jutott csapatainknak továbbra is! Hajrá Magyarok!