Tájékoztatás a Női NB I. Bajnokság bevezetéséről

2024. február 27.

 

Tisztelt Csapatvezetők!

 

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2024/2025. évadtól Szövetségünk szeretné elindítani a női másodosztályt, vagyis NB I. osztályt a Nemzeti Csapatbajnokságok keretei között.

 

A Női NB I. Bajnokság bevezetésének célja, hogy minél több női sportolónak és csapatnak nyújtsunk versenyzési lehetőséget országos keretek között. Előzetes felméréseink, ismereteink alapján számtalan helyen versenyeznek Női versenyzők és csapatok, azonban a Szuperliga bajnokságban szereplő csapatlétszám követelmények végett már nem tudnak elindulni az első osztályban. 

A női másodosztály 4 fős (kezdőjátékosok száma) csapatok versenyzésére fog lehetőséget biztosítani, tervezettek szerint oda visszavágós bajnokság jelleggel.

 

A további részletek a 2024/2025. évi Nemzeti Csapatbajnokságok Versenykiírásában fognak helyet kapni, azonban jelen tájékoztatás által időben el tudnak kezdeni felkészülni a nevezési időszakra az érdeklődő egyesületek.

 

Bízunk benne, hogy a bajnoki osztály bevezetése által több régi és új női csapatot is üdvözölhetünk majd a Nemzeti Csapatbajnokság küzdelmeiben!

 

Kérdés esetén vagy amennyiben segítségükre lehetünk a nevezésre való felkészítésben keressék bizalommal a MATESZ Irodát a teke [at] tekesport.hu vagy fotitkar [at] tekesport.hu e-mail címen.

 

Sportbaráti üdvözlettel,

 

-- 
Bátor Gábor
főtitkár
Magyar Teke Szakági Szövetség