Világbajnokság - összesen hat érmet szereztek a magyarok

2022. június 01.

 

Három felnőtt világbajnoki ezüst Észtországban. A teke-világbajnokságon vegyespárosban, vagy ahogy a sportágban hívják, tandem mixben második lett a Sass Edit, Móricz Zoltán kettős. Ugyancsak ezüstérmet gyűjtött be Zapletán Zsombor is, aki sprint versenyszámban állhatott fel a dobogó második fokára. Egyéniben Hári Boglárka is éremszerző lett, miután másodikkként zárt. A vb-nek Elva városa adott otthont, ahol ezt megelőzően az U18-as korosztálynak Világkupát, az U23-asoknak pedig világbajnokságot rendeztek.

U18-ban Kis Horváth Luca és Oswald Dániel párosban aranyérmes lett. Kis Horváth Luca ezenkívül két ezüstöt is szerzett miután egyéniben és összetettben is második lett. „Az U23-asoknál egy fiatal csapattal vettünk részt a versenyen. Ott több pontszerző helyezés jött össze Észtországban, több versenyzőnk közel volt ahhoz, hogy dobogóra álljon. Úgy gondolom, hogy két év múlva ebben a korosztályban egy kifejezetten erős vb-csapattal fogunk rendelkezni” – nyilatkozta Bátor Gábor, a Magyar Teke Szövetség főtitkára.

„Fantasztikus világbajnokságon vagyunk túl, amelyet Észtország nagyon magas minőségben rendezett meg” – állapította meg Pintyőke Marcell, a nemzetközi, és a hazai szövetség elnöke. Jó volt látni, hogy a sport és a verseny szeretete minden nemzetnél legyőzte a távolságot. Amikor egy vb elkezdődik, mit vár az ember? Nagy meccseket, fantasztikus győzelmeket, világcsúcsokat és új világbajnokokat. Itt mindenből jutott a nézőknek. És persze magyar érmekből is jócskán. Utánpótlás arany, felnőtt ezüstök. Csodálatos két hét volt.” – összegzett a sportvezető

 

Részletes eredmények a 2022. évi Világbajnokságról az alábbi linkeken érhető el:

https://portal.wnba-nbc.com/live/championships/WCHS_2022

https://portal.wnba-nbc.com/live/championships/WCH_U23_2022

https://portal.wnba-nbc.com/live/championships/WC_U18_2022

 

Sajtómegjelenések:

http://www.nvesz.hu/cikk/teke-vilagbajnoksag-harom-ezusttel-zartak-a-mag...

http://www.nvesz.hu/cikk/teke-vilagbajnoksag-ezustos-magyarok

http://www.nvesz.hu/cikk/teke-vb-megvan-az-utazo-keret