Zártkörűen kerül megrendezésre a 2021. évi utánpótlás Világbajnokság

2021. augusztus 12.

 

2021. augusztus 21-31. között kerül megrendezésre a 2021. évi U14 Világkupa, U18 és U23 Világbajnokság Szlovéniába. A szlovániai Kranj és Kamnik városa ad otthont a rangos nemzetközi eseménynek.
 

A nemzetközi szövetség (WNBA-NBC) az elmúlt napokban hozott döntést a nemzetközi versenyen betartandó szabályokról és tájékoztatta a tagországokat.

A tájékoztatás értelmében az utánpótlás Világkupa és Világbajnokság idén zártkörű lebonyolítás mellett kerül megrendezésre. A döntést a koronavírus járvány miatt, a biztonság és egészség védelme érdekében hozta meg a Szövetség. Ennek értelmében a tekecsarnokba a játékosok, szövetségi kapitányok, illetve a delegáció tagjai léphetnek be. Nézők számára ugyan nem lesz nyitott az esemény, azonban a Nemzetközi Szövetség video streaming formájában közvetíteni fogja az eseményeket. 

A Világbajnokság alatt kötelező lesz a maszkhasználat a csarnokba tartózkodók részére, ezalól kivételt képeznek az éppen versenyző játékosok és az őket támogató szövetségi kapitányok. Tudtuk meg az NBC tájékoztatásából.

A Szlovániába történő belépéshez kötelező oltási igazolvány vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt vagy 48 óránál nem régebbi negatív antigén gyorsteszt. Az ország korlátozó szabályai végett azon versenyzők és delegáció tagok, akik nincsenek beoltva, a versenyt megelőzően teszten vesznek részt a magyar szövetség által kirendelve.

 

https://www.wnba-nbc.com/news/information-for-the-world-championship-slo...

 

Szurkoljunk együtt versenyzőinknek, csapatainknak!

 

Hajrá Tekesport, Hajrá Magyarország!

 

MATESZ Iroda